Lainaosuuslaskelma

64,11  (sis. ALV 24%) /kpl.

Toimitus sähköpostilla osoitteeseen

Kirjaa tähän sähköpostiosoitteesi, jos haluat toimituksen sähköpostitse

Asunto-oy / asunto *

Kuvaus

Lainaosuuslaskelma, eli huoneistoon (osakkeisiin) kohdistuva velkaosuus määrätyllä ajan hetkellä riippuu kerätyistä rahoitusvastikkeista, maksetuista velkaosuussuorituksista, korkokuluista, maksuohjelman mukaisista lainan lyhennyksistä sekä ylimääräisistä lyhennyksistä. Tästä syystä lainaosuuslaskelma laaditaan normaalisti vain jonkun verran ennen kuin velkaosuus on tarkoitus maksaa pois.

Laskelma kannattaa kuitenkin tilata riittävän ajoissa etukäteen, koska sen toimitusaika on muutama arkipäivä. Lisäksi pankit haluavat tyypillisesti tiedon ylimääräisistä lyhennyksistä muutamaa arkipäivää ennen lyhennyksen tekemistä.

Lainaosuuslaskelmaa tilattaessa muista täyttää tarkat osoitetiedot ml. huoneisto, jonka lainaosuutta tilaus koskee. Mikäli taloyhtiölläsi on useampia lainoja, muistathan yksilöidä tilauksen lisätietoihin, minkä lainan laskelman haluat.

Lainaosuuslaskelman mukana toimitetaan viitemaksutiedot lainaosuuden maksamista varten. Eräpäivä on normaalisti 7 pv ennen kuukauden viimeistä päivää. Lainaosuuslaskelmaan lisättävät pankin kulut vaihtelevat pankeittain, tavallisesti kulut ovat pienemmät ns. koronmääräytymispäivinä, joita on lainan ehdoista riippuen yleensä yksi tai kaksi vuodessa. Tarkistathan tarvittaessa oman taloyhtiösi lainan ehdot ja pankin veloitukset etukäteen!

Epäselvissä tilanteissa kannattaa aina kysyä etukäteen milloin lainoja voi tai kannattaa maksaa pois, sekä minkälaisia kuluja lyhennyksestä mahdollisesti muodostuu.